Rob Anthonio groeide op in de omgeving van Leek en doorliep met succes de LTS in Leek en de MTS te Groningen. Na een aantal jaren werkzaam geweest te zijn bij verscheidene bouwbedrijven als timmerman/ werkvoorbereider, besloot hij dat het tijd werd om voor zichzelf te beginnen. In mei 1998 startte Rob zijn eigen bedrijf onder de naam Klussenbedrijf Anthonio. Tijdens het eerste jaar als zelfstandig ondernemer behaalde hij zijn ondernemersdiploma (aannemersdiploma) waarna zijn zaak de huidige naam Bouwbedrijf Anthonio kreeg.

Sinds de oprichting draait het bedrijf met succes. Kleine projecten worden door Rob alleen uitgevoerd en voor grote projecten werkt hij samen met een aantal zorgvuldig geselecteerde onderaannnemers. De werkzaamheden zijn divers en verschillen van het plaatsen van een dakraam tot het maken van een uitbouw.

Het geheim van het bedrijf zit in de vakkundigheid, nauwkeurigheid en zorgvuldig uitgevoerde werkzaamheden. Overleg vindt altijd rechtstreeks plaats met Rob, wat voorkomt dat er verwarrende en onduidelijke situaties ontstaan. Tijdens de projecten vindt er altijd intensief overleg met de opdrachtgevers plaats. Op deze manier is er voor alle betrokkenen sprake van een prettige en ontspannen samenwerking.